BLOG

Yaşlanma ve Kanser

Yaşlanma ve Kanser

Yaşlanma ve Kanser

Yaşlanma zamana karşı organ fonksiyonlarında fizyolojik olarak azalmadır; buda kanser gelişimi için önemli bir risktir. İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte(gelişmiş ülkelerde ortalama 80 yaş) kanser görülme sıklığı da artar. Kanser hücreleri ve yaşlı hücreler temelde birbirine zıttır. Kanser hücreleri, avantajlı mutasyonlara , hızlı hücre bölünmesine , artan enerji tüketimine sahip hiperaktif hücreler iken, yaşlı hücreler tam tersi olarak az enerji üreten ve  tüketen, az çoğalan  hipoaktif hücrelerdir.

 Amerika Kanser Ensitüsü  veri tabanına göre, erkeklerin %43’ü, kadınların %38’i  yaşamlarının bir bölümünde kanserle karşılaştıkları bildirilmiştir. Bunların arasında erkeklerin %23’ü, kadınların %19’u kanserden kaybedilmiştir. Kanserlerin yarısı 70 yaşından büyük kişilerde ortaya çıkmıştır. Nufus yaşlandıkça kanser dünya çapında daha önemli sağlık yükü haline gelmektedir. Kanserden korunmanın en iyi yolu sağlıklı düzenli beslenmek, ideal kiloda kalmak, düzenli egzersiz yapmak, düzenli bir uyku düzenine sahip olma ve sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmaktan geçer.

 

 


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 01.03.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız