BLOG

Ne Kadar Tuz Tüketelim?

Ne Kadar Tuz Tüketelim?

Günlük ihtiyacımız yarım gramdır. Biz bunu 10-20 mislini tüketiyoruz.Peki neden fazla tuz tüketiyoruz ? Dilimizdeki tuz tadını alan kısım yüksek miktarda tuza alışmıştır. Eğer biz enfazla 3 hafta tuzsuz gıda ile beslenirsek yeni duruma dilimiz alışacak ve çok daha az tuz tüketeceğiz!!
Diyet tuz tüketimi toplumsal ve bireysel kan basıncı seviyesinin belirleyicisidir. Yapılan çeşitli çalışmalarla 1g/gün diyette tuz alımının azaltılması felçlerde %5, kalp krizlerinde %3 azalma, diyette tuz alımının 9g/gün azaltılmasının ise felçlerde %34, kalp krizlerinde ise%24’ lük bir azalma sağladığı tespit edilmiştir.
Ülkemizde yapılan SALTurk Çalışması’nda günlük tuz tüketim miktarının 18 g/gün olduğu saptanmıştır. Ülkemizde ekmek, geleneksel ürünler (turşu, salamura, konserve vb), peynir ve diğer işlenmiş ürünler ile yemek hazırlarken ve masada ilave edilen tuzun aşırı yükü oluşturduğu düşünülmektedir. Oysa ki !

Erişkinler için 5 gr sofra tuzu( yaklaşık bir tatlı kaşığıdır.) kullanımı önerilmektedir.
Tuz tüketiminin günde 6 grama düşürülmesi her yıl yaklaşık 2.5 milyon önlenebilir ölüm anlamına gelmektedir. RENTEK DİYALİZ


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 23.07.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız