BLOG

Magnezyumum Faydaları ve Magnezyum Takviyeleri

Magnezyumum Faydaları ve Magnezyum Takviyeleri

Magnezyum vücut için oldukça önemlidir. Yetişkin bir insan vücudunda ortalama 25 g magnezyum bulunmaktadır. Bunun %53’ü kemiklerde, %27’si kaslarda, %19’u yumuşak dokularda ve %1’den azı da kanda bulunmaktadır. Yaklaşık olarak %3-5’i idrar yoluyla atılmaktadır.


Magnezyum kemik ve diş sağlığında, kas ve sinir sisteminde, enerji metabolizmasında, vücuttaki birçok reaksiyonun gerçekleşmesinde rol almaktadır. Eksikliğinde kaslarda zayıflama ve titreme, yüz kaslarında seğirme, depresyon, psikoz, nöbetler, depresyon, aritmi


Magnezyum eksikliği ülkemizde yaygındır. Yetersiz beslenme, bağırsaklardan yetersiz düzeyde emilim, magnezyum ihtiyacında artış (gebelik ve stres), gastointestinal kayıplar, artan renal kayıplar, kronik böbrek hastalığı, aşırı terleme, karaciğer sirozu gibi durumlar ve azı ilaçların kullanımı da magnezyum eksikliğine neden olabilmektedir. Özellikle antibiyotikler, antiepileptik ilaçlar, antihistaminler, diüretikler, kardiyak ilaçlar, antiviraller ilaçlar da magnezyum eksikliğine neden olabilmektedir.


Magnezyumdan zengin gıdalara örnek olarak koyu yeşil yapraklı sebzeler özellikle pazı, ıspanak, bamya, börülce, kuruyemiş (badem, fındık, çekirdekler, tam tahıllı ürünler (tam tahıllı ekmekler, yulaf), soya fasulyesi, , balık ve tavuk eti, peynir ve yumurta verilebilir.


Institute of Medicine 
önerilerine göre,


Yetişkin erkek bir bireyin günde ortalama 400-420 mg/gün, yetişkin kadın bir bireyin ise günde ortalama 310-320 mg/gün magnezyum ihtiyacı bulunmaktadır.


Magnezyumun bazı formları bulunmaktadır. Bunlar hekim kontrolünde takviye olarak alınabilir. Bazı formları bazı sağlık problemleri için daha etkilidir. Yaşadığınız soruna özgü olan takviyeyi kullanmanız oldukça önemlidir.


Magnezyum Oksit :
  Hiperasidite, dispepsi ve reflü tedavisinde kullanılmaktadır. Konstipasyonu önlemekte faydalı olduğu bilinmektedir. Magnezyum düşüklüğünde mg seviyesini dengelemek için önerilebilecek bir formdur.


Magnezyum Sitrat :
Kabızlık, hazımsızlık, asidite, mg eksikliğine yönelik fayda sağlamaktadır. Oksit formdan daha iyi emilmektedir.


Magnezyum Malat :
depresyon, diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların tedavisinde kullanılabilmektedir.


Magnezyum Sülfat (Epsom Tuzu) :
Kas ağrısını azalttığı ve astım tedavisine ek olarak kullanıldığında semptomları iyileştirdiği ve hastaneden yatış süresin azalttığı bildirilmektedir.


Magnezyum L-treonat :
Alzheimmer ve nörodejeneratif hastalıklara olumlu etki etmektedir. Hafızayı güçlendirerek bilişsel prerformansı arttırmaktadır.


Magnezyum Glisinat ve Magnezyum Taurat :
Depresyon, migren ve unutkanlığa karşı olumlu etki etmektedir, kan şekerini ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olmaktadır.


Doğru beslenme şekli ile daha sağlıklı olabilir ve vitamin mineral yetersizliği yaşama ihtimalinizi azaltabilirsiniz.


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 23.07.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız