BLOG

Diyaliz Hastalarında Yapılması Gereken Aşılar

Diyaliz Hastalarında Yapılması Gereken Aşılar

Günümüzde enfeksiyonların birçoğu aşılama ile önlenebilmesine rağmen hala aşıya karşı isteksizlik ve aşının sadece çocukluk çağına özgüymüş gibi davranılması erişkin dönemde yapılması gereken aşıların göz ardı edilmesine neden olmaktadır . Özellikle immunsupresif kişilerde aşılama son derece önemlidir. Son dönem böbrek yetmezliği (SDBY) olan hastalar olumsuz sonuçlara hatta ölüme neden olan birçok enfeksiyona karşı normal populasyona göre daha duyarlıdır. 

Hemodiyalize giren hastaların ölüm nedenleri arasında enfeksiyonlar önemli bir yer tutmaktadır. Bu ölümlerin çoğu aşıyla korunulabilecek hastalıklar nedeniyledir. Bu hastalara bütün rutin aşılar (difteri- tetanoz, hepatit B, pnömokok ve mevsimsel influenza) ve bunun yanı sıra özel aşılar da yapılmalıdır. Diyaliz hastalarında aşılanma oranları hala istenilen seviyede değildir. Bu hastalara bütün rutin aşılar (difteri- tetanoz, hepatit B, pnömokok ve mevsimsel influenza) ve bunun yanı sıra özel aşılar da yapılmalıdır.

Diyaliz öncesi dönemde takip edilmemiş veya aşılanmamış hastalar diyaliz tedavisine başlayınca aşılanmalıdır. 29/01/2021 Dr.Gürkan Yurteri

 


« BLOG LİSTESİNE GERİ DÖN

Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız

WHATSAPP

Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.

MESAJ YAZ

ANLAŞMALI KURUMLAR

Groupama Sigorta
Güneş Sigorta
Ak Sigorta
İş Bankası Sigorta
SGK
İmece Danışmanlık
Acıbadem Sigorta
Milli Reasürans
Güncelleme Tarihi 01.03.2024
Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindirHekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi tanı ve teşhis koyması yerine geçmez.
© Copyright 2021 Rentek Diyaliz Merkezleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım : GWT
Whatsapp'tan mesaj yazmak için tıklayınız