Merkezlerde semptomatik hastalarla diğer hastalar ve makineler arasında en az 2 m olmalıdır. İdeal olarak infekte hastalar farklı katta yada odada diyalize alınmalıdır.
HBsAg (+) hastaların diyalizi amacıyla kullanılan, HBV izolasyon odaları ancak aşağıdaki koşullarda COVID‐19 olduğundan kuşkulanılan hastalar için kullanılabilir:
1) COVID‐19 olduğundan şüphelenilen ya da kanıtlanan hasta aynı zamanda HBsAg(+) bir hasta ise,
2) Eğer ünitede HBs pozitf hasta yoksa
Ayrı bir oda yok ise, hasta yüz maskesi takmalı ve en uçtaki makinede diyalize alınmalıdır.
Hasta, en yakın istasyondan, tüm yönlerde, en az 2 m mesafede olmalıdır. Mutlaka maskeli olmalı diyaliz sırasında su dahil hiçbirşey tüketmek için maskesini çıkarmamalıdır.
Hastanın bulunduğu odaya giren kişi sayısını sadece gerekli sağlık personeli ile sınırlandırılmalı ve personelin listesi tutulmalıdır. Personelin koruyucu önlemlerini mutlaka alması sağlanmalıdır. Seans sonrasında hastanın kullandığı herşey dezenfekte edilmeli yada imha edilmeldir. Klimalar hepafiltreli değil ise çalıştırılmamalıdır. Her seans arası salonlar temiz hava ile havalandırılmalıdır.
Eğer infekte hasta mecburen merkezinde diyaliz tedavisini olacaksa hastanın klinik takibini merkez doktorları yapmalı, hastaların klinik durumları, oksijen saturasyonları, ateşleri ve laboratuar verileri her seans değerlendirilmelidir.
Hastalara mutlaka zatürre ve grip aşıları yaptırılmalıdır.
Güncelleme Tarihi:03.11.2020
Dr.Gürkan Yurteri
Hemodiyaliz Uzmanı
Whatsapp hattımızdan müşteri temsilcimiz ile görüşebilir hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.